Ingen bild blev det. Men efterrätten var lika god igår ändå. Pannacottan smakade ljuvligt och såsen var lite sur men det var gott ändå. Nästa gång får man väl ha i mer sötning i värsta fall. En sak jag ska testa blir i alla fall att sätta i gelatinblad i såsen för den var väldigt rinnig nu. Jag skulle vilja ha den lite mer fast.

Recept:
Pannacotta utan socker 4-6 personer (från 56kilo.se)

Ingredienser:
Pannacotta
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1/2 dl sukrin

Sås
200 g hallon
1 msk vatten
3 tsk sukrin
ett sprut koncentrerad citron (gula plast citronen)

Gör så här:
Pannacotta
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg i innehållet + stången i en kastrull,
häll i vispgrädden och låt koka upp i 1-2 minuter.
Dra åt sidan (Viktigt!) och vispa ner sukrinet och lägg i gelatinet.
Se till så att det löser sig och sila sedan upp vaniljstången och
häll upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Sås:
Gör såsen någon halvtimme innan servering.
Värm hallonen med sukrin och vatten. Rör tills de ”smält”.
Mixa med stavmixer och koka upp.
Sila sedan bort kärnorna i sil.
Häll över pannacottan och ställ in i kylskåpet en stund till.
Vid servering lägg på några stora fina hallon.